رییس سازمان تربیت بدنی با حضور در کمیسیون فرهنگی مجلس گزارشی در مورد وضعیت تیم ملی فوتبال و نتایج کسب شده در جام جهانی و مسایل مربوط به ورزش ارایه داد.
حجتالاسلام سید جلال یحییزاده در گفت و گو با ایسنا افزود: در جلسه امروز کمیسیون فرهنگی علاوه بر اعضای این کمیسیون، نمایندگانی از کمیسیونهای دیگر هم حضور داشتند که در ابتدا آقای علیآبادی گزارشی ارایه کرد و بعد نمایندگان در ارتباط با مسایل مختلف و مشکلات متعدد تیم ملی و حضور تیم در جام جهانی صحبتهایی مطرح کردند.
وی افزود: در پایان باز هم علیآبادی نقطهنظرات خود را در مورد مطالبی که مطرح شده بود بیان کرد. علیآبادی تاکید کرد که به سمت تدوین سیاستهای کوتاه مدت و بلندمدت در ورزش پیش میروند و قرار است این کار به شکل ضابطهمند تدوین شود.
نماینده تفت و میبد ادامه داد: به گفتهی رییس سازمان این کار را تا به حال صورت نگرفته که انشاءالله به زودی انجام میگیرد. همچنین نسبت به برخی از مقابلههایی که با برخی سوءاستفادهها و رانتخواریهایی که در امر ورزش و فوتبال وجود داشته گزارشی به نمایندگان ارایه شد. این گزارشات و مطالبی که مطرح شد چه از سوی علیآبادی و چه از سوی نمایندگان در مجموع مسایل جالب توجهی بود.
وی خاطرنشان کرد: علیآبادی همچنین گزارشی هم از وضع اعتبارات و بودجه امسال سازمان و کمیته ملی المپیک ارایه کرد. طبق گزارش وی امسال بودجهی سازمان و کمیته 76 میلیارد تومان است که 13 میلیارد تومان آن بودجهی جاری و 63 میلیارد تومان آن که مربوط به ورزش میشود باید بین 50 رشتهی ورزشی در سطح کشور توزیع شود که حدود 10 تا 12 میلیارد تومان آن خرج فوتبال میشود.
یحیی زاده در عین حال افزود: البته با توجه به درآمدهای دیگری که باشگاههای فوتبال و تیم ملی دارند در مجموع گفته شد که حدود 100 میلیارد تومان در سال خرج فوتبال کشور میشود که این نشان از توجه خاص به این رشتهی ورزشی است. یعنی با توجه به آنکه فوتبال از یک مدال برخوردار ا ست و سایر رشتهها حدود 920 مدال دارند، در عین حال 100 میلیارد تومان به شکلهای مختلف خرج فوتبال میشود و نزدیک به 50 میلیارد تومان مربوط به 45 رشتهی ورزشی است.
نایب رییس کمیته تربیت بدنی افزود: البته بخشی از گزارش مربوط به برخی از سوءاستفادهها بود؛ مثلا علیآبادی اشاره کرد که یکی از مسوولان ورزشی در پی 3 الی 4 سال دوره کاری خود حدود یک سال و نیم در سفر خارجی بوده است و 74 سفر خارجی داشته است. علیآبادی تاکید کرد که در این مدت تلاش بر این بوده که سفرهای خارجی غیرضروری حذف شود و حدود 35 درصد این سفرها نیز تا کنون حذف شده و این وضعیتها ادامه دارد.
یحییزاده تصریح کرد: موضوع دیگری هم که مطرح شد و مورد گلایه رییس سازمان تربیت بدنی بود، افزایش بیرویه و بیمنطق قیمت بازیکنان بهویژه در فوتبال بود که در این افزایشها بسیاری از واسطهها حدود 50 درصد از این پولها را به جیب میزنند که دو اشکال بسیار مهم در این قضیه وجود دارد.
وی به این اشکالات اشاره کرد و افزود: اولا قیمتها با توجه به قیمت بازیکن در کشور ما واقعی نیست و از سوی دیگر در این رابطه افراد سوءاستفادهکننده و واسطهها سهم بسیار زیادی از این سودها و از این پولها دارند که باید با این مسایل برخورد شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، دغدغهی دیگر نمایندگان و علیآبادی را این مساله عنوان کرد که برخی از افراد به وسیلهی تعدادی از نشریات ورزشی یا مطبوعات به شکلهایی با زد و بند کسانی را مطرح میکنند و با کسانی برخورد میکنند که به دور از شأن ورزش ماست که باید در این مورد نیز برنامهریزی و سیاستگذاری شود.
وی ادامه داد: نظر نمایندگان و علیآبادی هم این بود که اگر در ورزش بخواهیم رشد کنیم باید بستر فرهنگی مناسب داشته باشیم و به نظر افراد حاضر در این جلسه ضعف بزرگ و اصلی و مهم و ریشهای تیم ملی ما در جام جهانی ضعف فرهنگی بود که همین مساله باعث آن ضعفهای فنی هم شد. البته به مواردی هم اشاره شد از جمله این که متاسفانه بازیکنان ما در برخی موارد نه مسایل اخلاقی را مراعات میکردند، نه مسایل اعقادی و فرهنگی و این مساله اصلا در شأن یک فرد از آحاد ایران بهویژه ورزشکار که میتواند نماد یک کشور و الگوی جوانان باشد، نیست.
یحییزاده در مورد نظر علیآبادی در مورد سرمربی جدید تیم ملی، افزود: صحبتهایی در این رابطه شد و نظر علیآبادی این بود که قلعهنوعی فردی مناسب برای سرمربیگری تیم ملی است. باشد که انشاءالله در این چند ماه باقی مانده تا 24 آبان ماه که آخرین بازی ما در دور مقدماتی جام ملتهای آسیاست بتوانیم صعود خوبی داشته باشیم.
وی در پایان گفت: با توجه به دغدغهی برخی از نمایندگان، علیآبادی تاکید کرد که نظرش این است که قلعهنوعی کل وقتش را برای تیم ملی بگذارد و این بدان معناست که در این مدت به نحوی برای تیم استقلال فعالیت نداشته باشد.
| نوشته شده توسط سجاد در چهارشنبه 85/4/28 و ساعت 12:46 عصر |
نظرات دیگران()